lauantai 15. tammikuuta 2011

LEVOLLISTA LAUANTAITA

Ihana lauantai. Vaikka tuskin sen eläkeläisen päivistä pitäisi sen eriskummallisempi olla! Mutta on se. Aamulla kiireetön avantokäynti, suihku ja sanomalehti kera aamukahvin. Aurinko alkoi pilkistellä verhojen raosta ja antaa potkua aamuhetkeen. Jäniksen jälkiä puutarhan ympärillä ja tuhansia timantteja pihan lumikinoksissa.
Ja myös prinssipuolison auto, juuttui peruuttaessa kinokseen.  Lapiointia, työntämistä, uudelleen lapiointia, hiekkaa ja puhkumista. Irtosi viimein. Sitä se yht´äkkinen kiire tietää. Pääsi sentään lähtemään seminaaripäiväänsä ja meille Simon kanssa laskeutui jälleen lauantainen rauha...hah.

Suunnittelen vaatehuoneen perusteellista siivoamista.  Kuka sanoikaan, että vaatteet ripustimille samaan suuntaan, sitten käytön jälkeen suunta muuttuu ja vuoden päästä kaikki edelleen alkuperäiseen suuntaansa olevat kirppikselle tai roskikseen. Mutkuneihennomillään....ja niin sitten tangolla roikkuu vuosikymmenten rättikavalkadi. Pitäisi saada tänne ns. raivaaja! Huh.

Mutta aurinko! Aurinkoinen pakkassää saa mielen astetta reippaammaksi. Jaksan aina vaan ihastella timantteja hangella, tämän kuvan otin ikkunan läpi ohi pihatietä vahtivan Simon

Aurinko paistaa männynoksiin makuuhuoneen ikkunan takana. Eikö tästä jo mieli nouse pilviin asti! Ja siivousinto!
Lasihevoset ja -aasi kulkevat keväästä välittämättä ikkunan alakarmilla aina vaan samaa rataa....minäkinkö?

Orkidean oksa ottaa osansa ikkunan läpi auringon säteistä. Jo kertaalleen lumitaakasta vapautuneet puun oksat saivat loppuviikosta uutta taakkaa kannettavakseen.

Simo osaa ottaa rennosti lauantain. Käpälässä selvää paranemista, kunhan malttaa olla nuolematta.

Eilen illalla koiruli oli todella väsynyt kyläilyreissunsa jälkeen ja valtasi tuolini telkkarin edessä.

Mitähän unta mahtoi nähdä, kun äänettömästi haukkui ja hytkähteli! Söpöläinen, kotona taas. .
Näkee unta varamammasta ja taatasta, jotka piipahtivat ja Simo oli onnesta ihan soikeana. Nyt siitä uneksii vieläkinkö..
Simon veljen Ernon omistajalta oli tullut kirje, iloinen yllätys. Ja luvassa on kuvia Simon ja Ernon isästä Rikusta, joka on Amerikassa syntynyt austr.rottaterrieri. Postaan kuvia sitten kun saan.

Auringon valossa punainen lasi hehkuu. Aurinko paljastaa myös pölykerroksen, minkä Hulda Huoleton on jättänyt pyyhkimättä. Lapasen kutominset on nyt syytä lopettaa ja auringon inspiroimana silmäillä vähän huushollia ympäriinsä. Tässä viimeiset tämän talven kutomiset.   Koko suku ja ystävät on lapasilla ja sukilla kyllästettyjä. Kerän lopuista vois kutoa "se käy Siwassa" pötkylää kaulaliinaksi. No ei. Jääkööt ensi syksyyn. Nämä vielä pitää kaupita jonnekin ennen lumien sulamista.

 Siispä. Lauantaista huolimatta tarttis tehdä jotakin. Aloitan vaatehuoneesta. Hitaasti kiiruhtaen.

5 kommenttia:

 1. Onpa mukava postaus ja hienot kuvat. Simokin on niin onnellinen, hymyssä suin nukkumassa.
  Ja omatunto kolkuttaa oman vaatehuoneen suhteen, pitäis ja pitäis, niinpä.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan eilisestä, oli mukava nähdä teitä ja Simoa.

  Kiitos tosi kivasta synttärilahjasta, Simo-kalenterista. Laitan huomenna siitä kuvan blogiini.

  Sinä ahkera siellä siivoilemaan ryhdyt. Meillä ei tapahdu mitään sen suuntaista tammikuun aikana. Ensin teen sen sydänaseman keikan Meilahteen.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Minttuli; Simo on onsku kun perhe on kotona, vaikka mieluusti on hoidossakin. Olen laistanut siivoilemisesta, joten nyt pakko ottaa niskaote.
  Hyvää viikonloppua myös sinulle.

  Unelma; oli ilo meidän puolella, ja huom. varsinkin Simon! Älä sinä nyt rasita itseäsi edes ajatuksella siivoamisesta, ennenkuin terveys on timmissä. Myös sinulle ja taatalle hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat.Saitpa ihanasti vangittua lumikuvaan nuo kristallit.Todella kaunis kuva.
  Kun kevatr alkaa tulla,niin kaikenmoista hommaa se tuo tullessaan.
  İhanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari; minä tyypillisesti naisen tavoin ihailen timantteja, joita aurinkoisina päivinä on hanget tulvillaan. Harmi, että sulavat lapasen päällä eivätkä siis ole ikuisia, hih. Sinulle myös lämpimät viikonlopputerkut täältä pakkasesta.

  VastaaPoista